Internet Of Things er blitt et av teknokratenes mest brukte uttrykk de siste årene. Vi som både forbrukere og nerder står med begge bena midt i det. Vi losser inn stadig mer dingser som skal snakke sammen og snakke med verden. Hva armbåndsuret mitt egentlig skal på verdensveven kan man alltids lure på, men like fullt er det i alle fall koblet på oftere enn nettbrettet. Likeledes er alarmanlegget koblet til alle telefoner, det finnes flere nettbrett enn personer i kåken, fjernsynet pumper mer båndbredde enn noe annet mens de forskjellige brukerne i heimen flyter rundt i en sømløs båndbreddeballett.

the wifi of things

Kort oppsummert, så er ikke Internet Of Things noe som kommer. Det er noe som er. Den eneste endringen vi må være beredt på er at balletten blir mer intens og intrikat.

Midt i denne intensiteten befinner det seg selvfølgelig symmetrisk fiberbredbånd. Det skulle bare mangle. Samtidig er det jo slik at det egentlig finnes en hittil lite kjent stjerne i balletten. Det er den trådløse komponisten. Nå, og i fremtiden vil fibernett være noe alle vil trenge men i like stor grad vil man trenge en mer og mer avansert trådløs løsning. Ingen dingser, ei heller armbåndsuret mitt kan kables. Alt må snakke med alt trådløst, og det krever både kunnskap og avansert teknologi. Her har fiberbredbåndsaktørene et stort ansvar og en enorm mulighet til å sikre fremskritt, tilfredshet og inntekter.

Med andre ord tror jeg ikke balletten skal hete Internet Of Things, -men kanskje heller Wifi Of Everything®

(ja, la oss copyright´e uttrykket J)

Jon Birger Ellingsen
Direktør kommunikasjon, marked og forretningsutvikling

Viken Fiber AS