Stian er 33 år og alenefar til Mia (4) og Madelen (6). Han jobber som teamleder i Drøbak Elektriske og har enebolig rett utenfor Askim sentrum. Vi stilte han noen spørsmål om hvordan han opplever å ha fiberinternett.

Stian fiberbloggen

Fiberbloggen: Hvordan opplevde du overgangen fra ditt gamle bredbånd til fiber?

Stian: Det var som natt og dag!

Jeg gikk ifra rundt 3 Mb nedlastningshastighet, til 25 Mb opp/ned. For meg i praksis betydde dette at jeg nå kunne spille FIFA, og faktisk få være med å spille! I motsetning til å gjette hvor ballen var neste gang maskinen min hadde oppdatert seg. Jeg kunne også endelig se videoer, og streame filmer over nettet uten problemer.

Selve overgangen var også smertefri. Det kom installatører hjem til meg, som la inn fiberledningen, monterte hjemmesentralen, ett ekstra tv-punkt hvor jeg ville i huset, og hjalp meg i gang med både dekoder og innlogging via den trådløse ruteren som er integrert i hjemmesentralen.

Fiberbloggen: Hvorfor valgte du fiber?

Stian: Da det er mange i min husstand (stor familie – har utleieleilighet i kjeller, samt «gadget-freak»-venner som har med seg alt ifra én smart telefon til to laptop + kanskje en PlayStation) var det veldig viktig med et stabilt og kjapt nett! Og da har man kun ett valg: fiber. Jeg ønsket også et godt tv-utvalg og en lett håndterlig tv-meny, samt opptaksmuligheter for serier jeg ønsket følge med på. Jeg er også selv veldig glad i å spille online via Playstation, og var fryktelig lei «lagging» når jeg spilte, så fiber var noe jeg hadde bestemt meg for jeg ville ha så snart jeg fikk det tilgjengelig.

Fiberbloggen: Hvis du skulle flyttet, hvor viktig hadde tilgangen til fiber vært da?

Stian: Jeg har nylig kjøpt et oppussningsprosjekt, hvor de per dags dato kun har parabol. Dette plaget meg litt da jeg selv hadde satt stor pris på fiber tilgang hvis jeg skulle flyttet i dag. Til mitt hell skal det nå graves fiber i dette området også snart, så jeg skal uten tvil tilkoble meg dette og tror dette vil ha en stor positiv virkning på inntrykket ved salg. Det fine her er at jeg får lagt inn fiber og sentral, og kan fryse abonnementet i inntil 12 mnd.

Fiberbloggen: Hva vet du om fiberutbygging i Norge?

Stian: Har ikke detaljrik på kunnskap om akkurat dette. Det jeg vet er at det er i stor fremgang, dog er litt bekymret om dagens fiber kan bære datamengdene som de nye 4K sendingene vil medføre. Utover dette vet jeg kun hva mine venner som ikke har fiber sier; de banner meg opp og ned når jeg begynner å diskutere nedlastningshastighet og stabilitet med de!

Fiberbloggen: Hva er din leverandør av fiber og hva syns du om dem?

Stian: Viken fiber leverer AltiBox hjemme hos meg, og jeg er meget fornøyd med dem. Alt har vært profesjonelt fra installasjon til kundesupport, fakturering og leveranse av produktet.

Jeg har stor lagringsplass på PVR-dekoderen, serieopptak svikter ikke (noe jeg har hørt andre konkurrenter sliter med), internettet leverer hva jeg trenger av hastighet (ref. spørsmål 2, jeg har til tider 5-6 maskiner på samtidig som alle krever sitt) og ruteren har et dekningsområde som strekker seg til alle hjørner av huset.

 

Les tidligere innlegg på Fiberbloggen her: 
Mye energi i Fiberdagen 2014
Gravemøte med samferdselsdepartementet