Lite er en større hype enn delingsøkonomien i skrivende stund. At man mer effektivt deler eiendeler utenom den tradisjonelle tidsfestede økonomien er spennende. Det sies at økonomien mer og mer går «fra substantiv til verb», med andre ord går det fra bil til å frakte, fra seng til å sove og fra gitar til å spille. Måltider. Reiser. (Fritids)boliger. (ja, det finnes muligheter for å dele og tjene på det meste man eier).

For en revolusjon tenker man fort. Eller i alle fall, -for en evolusjon. Man har jo på mange vis rett i det.

For en revolusjon tenker man fort.

Mange bør dog tenke litt på at slike paradigmer har man vært i før, og man kommer dit også senere. Fastsatte systemer og regler for å forvalte det man har, og det man ønsker seg er langt fra noe nytt. Fra O-fagstimene husker man godt (håper jeg) bytteøkonomien. Langt på vei var det en analog versjon av dagens hype, delingsøkonomien.

Nettopp det er et stort poeng. Den nye økonomiske hverdagen, som egentlig er noe langt mer enn en hype er digital, -derav mer effektiv, -derav bredere, -derav friere og til syvende og sist også derfor 100% avhengig av båndbredde. 24/7/365.

24/7/365

Hva som skal deles i fremtiden er vanskelig å si. Det kan være kunst. Opplevelser. Ferier. Bilder. Musikk. Filmer.Hologrammer. Spillopplevelser. 5D. #YouNameIt. Uansett er det ingen som tviler på at det skal deles mer og mer over IP. Da var det enda godt at vi bygger fibernett.

#YouNameIt

Beam Me Up, Scotty.

 

Jon Birger Ellingsen
Direktør kommunikasjon, marked og forretningsutvikling

Viken Fiber AS