Det skrives og menes mer og mer om teknologi. Alt skal koblet til alt, og alt skal fungere 24/7 samt brukes mer og mer. Ingen som leser dette stusser når de hører om Internet Of Things eller Nielsens lov.

Bredbånd er gøy, bredbånd er lønnsomt og høyhastighetsbredbånd er avgjørende for både mennesker, bedrifter, kommuner og nasjoner. Færre og færre betviler det.

Fiberbredbånd er altså langt viktigere fremover enn hittil.

Mitt innlegg handler om alle de som jobber i det daglige med å bygge norske fibernett. Det være seg her, der, i by eller i bygd. Uten at jeg påstår at vi befinner oss i middelalderske tilstander eller med ønske om å oppfattes blasfemisk, så sammenligner jeg alle disse talentene med mannen som svarte at han bygde katedral, han bar ikke stein. Det bæres mye stein i Norge, å bygge infrastruktur under forutsetningene i et lite (men stort), kaldt og distansert land er ikke noen åtte til fire jobb. Det er tungt og det er en tjuefiretimersjobb.

Sammen bygger vi et Norge som er mer konkurransedyktig og et Norge der vi som bor her kan ta del av alt det verden har å by på i fremtiden.

Et tusen takk til alle sammen. Ingen nevnt, ingen glemt.

 I tip my hat.

#hverdagshelter.

Jon Birger Ellingsen
Direktør kommunikasjon, marked og forretningsutvikling

Viken Fiber AS